Ekofarmáři opět vyrážejí na Letnou
12.10.2019 | Lovíme.bio
V sobotu 19. října se do Prahy vypraví ekofarmáři z celé republiky, aby na dvorku Národního zemědělského muzea představili to nejlepší a nejčerstvější ze své produkce na tradičním pražském Biojarmarku.
A na co se návštěvníci můžou těšit?
Hlavním lákadlem je stejně jako každý rok prodejní trh bioproduktů a biopotravin: od 9 do 17 hodin je možné nakupovat uzenářské výrobky z masa z biochovů, mléčné výrobky z kravského i kozího mléka včetně dlouho zrajících sýrů, sušené bylinky a čaje, biodynamické víno, ovoce i zeleninu - vše samozřejmě bez chemie a od českých farmářů.
To ale není všechno: Populární kuchař Hugo Hromas bude vařit pod širým nebem, na stáncích s občerstvením s občerstvením si přijdou na své milovníci masa i vegetariáni, celiaci nebo příznivci syrové stravy...
A protože nejen jídlem živ je člověk, připravena je i živá hudební produkce, výuka tance, besedy na nejrůznější témata či výstava fotografií ze života ekozemědělců. Přijďte si pochutnat, nakoupit, zatančit a poznat nové přátele! To vše v příjemném prostředí v centru Prahy na Letné.
Něco navíc – souběžně s biojarmarkem bude v prostorách muzea probíhat akce MZe „Za tajemstvím potravin aneb víš, co jíš“ a celý den bude vstup do muzea zdarma.
Pořádá tým Lovíme.bio ve spolupráci s Národním zemědělským muzeem, za finanční podpory Ministerstva zemědělství, hlavního města Prahy a kontrolních organizací KEZ o.p.s. a ABCERT AG.
Více informací: biojarmark.info Sledujte událost na Facebooku: https://www.facebook.com/events/837716559939249/
Kontakt: Šárka Valešková, sarka@lovime.bio
Další články v kategorii Potravinářství
- Extrémní počasí ohrožuje potravinovou bezpečnost v EU, říká nová zpráva Komise (25.04.2024)
- Češi stále vyráží na nákupy do Polska. Nejčastěji kvůli cenám a větší nabídce (24.04.2024)
- Kvartální výsledky PepsiCo překonaly díky růstu cen a stabilní poptávce odhady (24.04.2024)
- Světové ceny potravin by letos podle ekonomů z Oxford Economics měly klesnout (24.04.2024)
- Svaz včelařů: Výnos medu může být letos oproti loňsku poloviční až třetinový (23.04.2024)
- Bublinkový čaj udělal miliardáře z půltuctu Číňanů. Trh je však stále těsnější (23.04.2024)
- ČSÚ: Většina potravin v dubnu meziměsíčně zdražila, nejvíce jablka (23.04.2024)
- Obaly na ovoce z papíru i želé kostky. Firmy hledají alternativy k plastům (22.04.2024)
- Vědci sestavili rodokmen kávy arabica, je starší než Homo sapiens (22.04.2024)
- Teplé počasí hospodám pomohlo. Přesto musí lidé počítat se zdražováním (22.04.2024)