Faktory ovlivňující příjem sušiny u krav
16.10.2000 | ÚZPI
Příjem sušiny je u krav ovlivněn dostupností krmiva. Příjem krmiva (sušiny) je z 22 % ovlivněn způsobem krmení a řízením chovu. K faktorům, které limitují dobu příjmu krmiva, odborníci řadí: dobu strávenou v dojírně, řízení skupiny dojnic, řízení krmení, krávy vracející se do vlastního kotce, vysokou hustotu osazení. Kromě způsobu krmení a řízení chovu ovlivňuje u dojnic příjem sušiny: produkce mléka (45 %), tělesná hmotnost (17 %), klimatické podmínky (10 %), tělesná kondice (6 %).
Další články v kategorii Potravinářství
- SZPI analyzuje složení bonbónů s muscimolem, kvůli nim zkolabovala žákyně ZŠ (17.05.2024)
- Z jahod je luxusní zboží, kvůli mrazu prudce zdražily (16.05.2024)
- Zlevňování potravin skončilo (15.05.2024)
- Brambory meziročně podražily skoro o polovinu. Klesá zájem o ty ve slupce (15.05.2024)
- Nealkoholické pivní mixy COOL se rozrůstají o novou generaci COOL+ s funkčními benefity (15.05.2024)
- Stahování párku od výrobce z Vysočiny kvůli obsahu listerií (15.05.2024)
- Výrobce Olomouckých tvarůžků navýšil obrat i čistý zisk a plánuje stavbu výrobního závodu (15.05.2024)
- Česko za 20 let v EU marně hájilo pomazánkové máslo a tuzemský rum (14.05.2024)
- Státy EU schválily prodloužení volného obchodu s Ukrajinou, budou platit omezení (14.05.2024)
- Cukrovar Vrbátky loni zvýšil zisk na 117,6 milionů, firma chystá dividendy (14.05.2024)