Farmáři z jihu Čech vyrobili do března nejvíce hovězího v Česku
04.07.2007 | ČTK
Jihočeští zemědělci vyrobili v prvním čtvrtletí nejvíce hovězího a telecího masa v zemi. Do března jejich produkce dosáhla 2838 tun, což bylo meziročně o pět procent více. Jen o tři tuny za nimi zaostali farmáři z Pardubického kraje. Na celkové tuzemské výrobě hovězího masa, která přesáhla 20.000 tun, se Jihočeši podíleli ze 14 procent. Vyplývá to z údajů Českého statistického úřadu. Chovatelé v jižních Čechách dodali v prvních třech měsících 13.872 tun masa, oproti loňsku téměř o dvě procenta méně. V republikovém měřítku skončili třetí, nejvíce masa odprodali farmáři ze Středočeského kraje včetně Prahy a Jihomoravského kraje.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii Potravinářství
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)
- Rybáři rozvážejí ze sádek v Chropyni desítky tun kaprů pro vánoční trh (22.12.2025)

Tweet



