Gandalovič: Nenarušujme vztahy mezi producenty mléka a jeho zpracovateli
31.10.2007 | Agris
Reprezentace Agrární komory, Potravinářské komory, Českomoravského mlékárenského svazu, Mlékařského a hospodářského družstva JIH a mlékáren Madeta a.s., se dnes na pozvání ministra zemědělství Petra Gandaloviče setkali a diskutovali obtížnou situaci v mlékárenském sektoru. Jak přitom připomněl mluvčí ministerstva zemědělství Petr Vorlíček, současná složitá situace v sektoru je způsobena především výrazným zvýšením zahraničních cen mléka. Ta vedla představitele družstva JIH k navýšení ceny pro svého největšího odběratele Madeta a.s. Všechny strany jednání se shodly, že by bylo obecně škodlivé a destabilizující, pokud by došlo k narušení existujících vztahů mezi producenty mléka a zpracovateli.
„Udržení vztahů a zajištění dodávek mléka pro české mlékárny je prioritou. Ministerstvo zemědělství bude situaci bedlivě sledovat,“ uvedl po jednání ministr Gandalovic. Všichni účastníci setkání zároveň ministrovi přislíbili, že budou MZe o dalším vývoji započatých jednání včas informovat.
Další články v kategorii Potravinářství
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)

Tweet



