Gastroton může opět vyrábět lahůdky, rozhodla SZPI 9. 10. 2007
09.10.2007 | SZPI
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) uvolnila zákaz výroby lahůdek v provozovně společnosti Gastroton v Ostravě-Hrabůvce. Firma provedla celkovou desinfekci a sanitaci prostor výrobny a splnila i veškerá další opatření, která ji uložila inspekce. Předložila také doklad z akreditované laboratoře o rozborech vzorků nově vyrobených salátů, a to Pařížského a Vlašského. Laboratorní testy potvrdily odstranění závadného stavu.
SZPI informovala v tiskové zprávě ze 4. října, že ve výrobně Gastrotonu v ulici Dvouletky v Ostravě zastavila výrobu, neboť laboratorní testy ve zmíněných salátech odhalily nadlimitní přítomnost bakterie Listeria monocytogenes.
Inspekce zahájí s Gastrotonem správní řízení.
Zpracoval: Mgr. Ivo Klemeš - vedoucí oddělení komunikace, tel.: +420-542426633
Další články v kategorii Potravinářství
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)

Tweet



