Holiday Inn v Praze hostil znalce mikulovského vína
20.12.2001 | Zemské noviny
Na sto padesát znalců a milovníků vína se nedávno sešlo ve výjimečném prostředí prvního pražského design hotelu Holiday Inn Prague Congress Centre na ochutnávce více než 55 druhů kvalitních vín z mikulovské oblasti. Mezi hosty nechyběli ani prominentní degustátoři z řad politiků a význační čeští sommelieři, kteří si pochvalovali vyhlášené lahůdky hotelové restaurace Esprit (otevřena denně 7-23 hod.) z rukou šéfkuchaře Martina Čížka. Generální ředitel hotelu Jan Filip, proslulý mezi svými přáteli a blízkými spolupracovníky jako znalec a milovník dobrého jídla i pití, přesto vinařský svátek v jedinečných interiérech současných světových i domácích tvůrců zahajoval velmi skromně: "Ve svém věku a s ohledem na svou profesi bych měl asi patřit mezi znalce a jednotlivá vína rozeznávat podle buketu, barvy, chuti... Bohužel - a také bohudík - jsem velmi rád a svým způsobem jsem i pyšný na to, že rozeznám víno skvělé a dobré od toho špatného."
Další články v kategorii Potravinářství
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)

Tweet



