Hospodští zdraží většinou o korunu

Praha, 21.11. 2000

Milovníci pěnivého moku mohou již v těchto dnech zaznamenávat při pohledu na cenové štítky v hospodách a restauracích nepříjemnou skutečnost. Pivo je totiž opět dražší, a to hlavně tam, kde se točí prazdroj, radegast, kozel či gambrinus. Vše je jen reakcí na včerejší cenovou úpravu lídra trhu.

Například spolumajitel pražské restaurace Na Kovárně Martin Jiřík se rozhodl zvýšit od příštího týdne cenu čepovaného radegastu i prazdroje o jednu korunu za půllitr. „Možná to s tím zdražováním přehánějí, asi si uvědomují, že mají monopol na dobrá piva. Vím, že zákazníci zase tolik nevydělávají, ale i my musíme přežít,“ domnívá se Jiřík. Jeho kolega Martin Frolík z restaurace Na Mělníku již radegast i prazdroj o korunu zdražil. „V létě jsem ceny neupravoval i přesto, že konkurence tak učinila. Ted' ale již musím,“ řekl.

Ani vyhlášená pražská hospůdka U Zlatého tygra své hosty příliš nepotěší. I tam připravují zvýšení ceny plzeňské dvanáctky o korunu, a to tak do čtrnácti dnů. „V pravém slova smyslu to nelze za zdražení považovat, protože výdělek pro hospodu tam v podstatě žádný není,“ konstatoval provozní podniku.

Naopak například většina plzeňských restaurací a pivnic ke zdražení nepřistoupí.

(tok)

Tisk

Další články v kategorii Potravinářství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info