Hygienické požadavky na stravovací služby

Jedna z pripravovaných provádecích vyhlášek k projednávanému zákonu o verejném zdraví bude zahrnovat problematiku obsaženou v jejím názvu , který zní: "o hygienických požadavcích na stravovací služby a zásady provozní a osobní hygieny pro výkon cinností epidemiologicky závažných". Tato vyhláška nahradí následující dosud platné smernice ze Sbírky hygienických predpisu a sice smernici c. 72/1987 o hygienických požadavcích na zrizování a provoz zarízení spolecného stravování, smernici c. 54/1980 o hygienických požadavcích na výrobu, skladování, prepravu a podávání zmrazených a zchlazených hotových pokrmu pro spolecné stravování, smernici c. 26/1966 o omezení podávání potravin z tepelne nezpracovaných vajec a smernici c. 25/1961 pro dozor na výrobu a obeh poživatin a predmetu bežného užívání a pro odber vzorku techto výrobku pro zkoumání.

Seminári k zákonu o ochrane verejného zdraví, 10. 5. 2000 v MZe, Praha. (-sk-)

Tisk

Další články v kategorii Potravinářství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info