Bernard slaví Dny českého piva extra hořkým speciálem
22.09.2023 | Pivovar Bernard
K letošním Dnům českého piva uvařil Rodinný pivovar Bernard limitovanou edici extra hořkého ležáku. „V případě našeho nového speciálu jde o 60 jednotek hořkosti, běžný ležák má kolem 35 jednotek. Hořkost je vysoká, zároveň ale vyvážená, harmonická a lahodně doznívající. Je to prostě pitelné pivo vybízející k dalšímu napití,“ představil novinku vrchní sládek a generální ředitel pivovaru Josef Vávra.
Typické spodně kvašené pivo je chmelené aromatickými chmely jako jsou Agnus, Amarillo a Citra, které se obvykle používají pro svrchně kvašená piva typu IPA. Proto jsou ve vůni i chuti nového piva cítit citrusy. Svatováclavský speciál Bernard obsahuje podobné množství alkoholu jako český ležák, v tomto případě pět procent.
Extra hořký ležák Bernard je uvařený v limitovaném množství 600 hektolitrů, k dostání je v restauracích a hospodách s pivem Bernard, také přímo v pivovaru v Návštěvnickém centru Bernard v Humpolci, v lahvích s patentním uzávěrem je pivo v nabídce značkových prodejen pivovaru.
Dny českého piva
Dny českého piva (20.–30. září 2023) jsou svátkem všech milovníků piva, hospod a gastronomie. Cílem akce je podpořit konzumaci čepovaného piva a zároveň připomenout unikum tradiční české hospody. I proto se Dny českého piva konají každoročně v září, v čase svátku sv. Václava. Tradici tohoto pivního svátku, který je určený široké veřejnosti po celé republice, založil Český svaz pivovarů a sladoven v roce 2013.
Další články v kategorii Potravinářství
- Prouza: Na bezklecová vejce řetězce přejdou tak rychle, jak to dovolí trh (14.11.2024)
- Emise z dovozu čtyř potravin odpovídá znečištění 15tisícového města, říká studie (14.11.2024)
- Ministři nejsou jednotní v pohledu na zákaz energetických nápojů pro děti (14.11.2024)
- Nevěřte lžím o másle. Levnější bude, protože do něj budou mlít brouky, šíří se (13.11.2024)
- Na jižní Moravě po letech vzrostlo množství vyprodukovaného vepřového masa (13.11.2024)
- Svatomartinské ve VINIU (12.11.2024)
- Svaz: Mlékárny za zdražení másla nemohou, vysoké ceny způsobil nedostatek tuku (12.11.2024)
- Máslo v říjnových slevách meziročně zdražilo o 43 procent, vejce o čtrnáct (12.11.2024)
- Válečná ekonomika v Rusku: Másla se krade tolik, že musí být v plastových boxech s čipy (12.11.2024)
- Moravským potravinářským strojírnám Olomouc loni klesly tržby i zisk (12.11.2024)