Informace pro subjekty ucházející se o poskytnutí podpory vývozu jatečných býků a z nich vyrobeného hovězího masa.

Informace pro subjekty ucházející se o poskytnutí podpory vývozu jatečných býků a z nich vyrobeného hovězího masa.

-

V souladu s ustanovením § 1 odst. 2 nařízení vlády č. 81/2001 Sb., kterým se stanoví podmínky a zásady k podpoře vývozu jatečných býků a z nich vyrobeného hovězího masa, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ”NV 81”) , Státní zemědělský intervenční fond (dále jen ”Fond”) stanovuje:

1. období od 19. července do 30. září 2001 pro uskutečnění subvencovaného vývozu jatečného skotu,

2. maximální výši subvence pro vývoz býků na 8,- Kč/kg živé hmotnosti, maximální výši subvence pro vývoz uskutečněný v kompenzovaných čtvrtích chlazených a vykostěném hovězím mase chlazenémna 10,- Kč/kg přepočtené živé hmotnosti, pro vývoz uskutečněný v kompenzovaných čtvrtích mrazených a ve vykostěném hovězím mase zmrazeném na 20,- Kč/kg přepočtené živé hmotnosti, přičemž záloha na subvenci bude poskytnuta ve výši maximální subvence. Skutečná výše subvence bude vypočtena po skončení vývozního období podle NV 81.

3. povinnost příjemce subvence uhradit dodavateli nákupní cenu za každý dodaný kg živé hmotnosti ve výši nejméně36,50 Kč, přičemž pouze u živých býků nakoupených za účelem vývozu je možno při nákupu od dodavatelů uplatnit srážku na nakrmenost, která může činit nejvýše 10 % hmotnosti,

4. konečný termín pro podání přihlášek na čtvrtek9. srpna 2001 do 10.00 hod.

-

Žádost o poskytnutí subvence může podat Fondu fyzická nebo právnická osoba (dále jen ”žadatel”), pokud

a) má sídlo nebo trvalý pobyt na území České republiky a jde-li o zahraničního žadatele, doloží, že oprávněně podniká na území České republiky,

b) požádá o subvenci při vývozu nejméně 250 000 kg živé hmotnosti

c) čestně prohlásí, že má ke dni podání žádosti vypořádány splatné závazky k Fondu, Ministerstvu zemědělství České republiky, Pozemkovému fondu České republiky, Fondu národního majetku České republiky, dále závazky vzniklé v souvislosti s podporami poskytnutými do zemědělství a má vypořádány splatné závazky za dodaný jatečný skot se všemi dodavateli, není v likvidaci a na jeho majetek nebyl prohlášen konkurs.

-

V žádosti uvede žadatel celkové množství živé hmotnosti v členění na jednotlivé kategorie, při jehož vývozu požaduje subvenci. Kategorie jatečného skotu, na něž může Fond poskytnout subvenci při vývozu, a koeficienty přepočtu na živou hmotnost stanovuje NV 81 takto:

Jateční býci s průměrnou nákupní hmotností nejméně 480 kg přepočtení na živou hmotnost koeficientem 1,

kompenzované hovězí čtvrtě z býků zchlazené přepočtené na živou hmotnost koeficientem 1,92,

kompenzované hovězí čtvrtě z býků zmrazené přepočtené na živou hmotnost koeficientem 1,96,

hovězí maso z býků vykostěné zchlazené přepočtené na živou hmotnost koeficientem 2,56,

hovězí maso z býků vykostěné zmrazené přepočtené na živou hmotnost koeficientem 2,60.

-

Fond neposkytne subvenci v případě uskutečnění vývozu do Slovenské republiky.

K žádosti bude přiložena platná, úředně ověřená kopie výpisu z obchodního rejstříku, popřípadě platná, úředně ověřená kopie živnostenského listu.

Vzory žádosti o poskytnutí subvence při vývozu jatečného skotu, vzor tabulky pro přihlášené množství jatečného skotu, na něž je požadována subvence a vzor čestného prohlášení žadatele při podání žádosti o poskytnutí subvence jsou uvedeny v příloze NV 81 a zároveň jsou k dispozici na Fondu.

Přihlášky žadatelů musí být doručeny v zapečetěných obálkách s označením ”Subvencovaný vývoz jatečného skotu” na adresu Státní zemědělský intervenční fond, Ve Smečkách 33, 110 00 Praha 1 do sekretariátu ředitele. Na neoznačené nebo jinak doručené přihlášky nebo přihlášky neúplné nebude brán zřetel. Bližší informace k subvencovanému vývozu jatečného skotu poskytne Ing. Jana Myšáková, tel. 02/22871524.

Ing. Jan Höck - ředitel SZIF

MZe ČR 2.8.2001

Tisk

Další články v kategorii Potravinářství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info