Jednota mohla ve Hladkých Životicích obnovit výrobu lahůdek
06.03.2007 | SZPI
Spotřební družstvo Jednota Nový Jičín mohlo ve své provozovně ve Hladkých Životicích opět obnovit výrobu lahůdek. K 1. březnu předložilo Státní zemědělské a potravinářské inspekci (SZPI) doklady o zdravotní nezávadnosti potravinářské výroby. Inspekce tak uvolnila zákaz výroby, který uložila pro tento provoz 20. února. Důvodem pro její pozastavení byl při laboratorních rozborech nález Listerie monocytogenes ve dvou pomazánkách, a to ďábelské a topinkové.
Výrobce splnil opatření uložená SZPI. Ve výrobně lahůdek provedl komplexní sanitaci a dezinfekci všech prostor a výrobního a technologického zařízení. Výsledky stěrů odebraných ve výrobně na přítomnost Listerie monocytogenes byly negativní. Výrobce předložil SZPI zkušební vzorky pomazánek, které vyhověly předepsaným požadavkům. Ve chladících boxech změnil také systém skladování jednotlivých skupin výrobků.
Další články v kategorii Potravinářství
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)
- Rybáři rozvážejí ze sádek v Chropyni desítky tun kaprů pro vánoční trh (22.12.2025)
- Mléčné výrobky snižují riziko demence. Vědci sestavili seznam vhodných produktů (22.12.2025)

Tweet



