Jihočeští farmáři si udrželi druhé místo ve výrobě masa
18.02.2006 | ČTK
Jihočeští zemědělci si loni udrželi pozici druhého největšího výrobce masa v zemi. Předstihli je pouze farmáři ze Středočeského kraje a Prahy, kteří dodali na trh 59.635 tun masa v jateční hmotnosti. Bylo to o zhruba 1600 tun více, než kolik vyprodukovali jihočeští chovatelé. Vyplývá to z údajů Českého statistického úřadu. Výroba masa bez drůbežího se meziročně v Česku snížila o 11,1 procenta na 420.966 tun. Snížení domácí výroby souvisel se zvýšením dovozu masa ze zahraničí. Na jihu Čech bylo přitom podle ČSÚ nejnižší. Produkce masa tam klesla jen o 1,5 procenta.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii Potravinářství
- Ovoce meziměsíčně zlevnilo, vejce ale zdražila (16.12.2025)
- I přes možné dotování od obchodníků ceny vajec příští rok porostou, tvrdí odborníci (16.12.2025)
- Novým generálním ředitelem řetězce Penny v Česku je od listopadu Draško Lazović (16.12.2025)
- Pivo bez alkoholu nemusí chutnat divně. Ve Walesu spustili přelomové zařízení (15.12.2025)
- Otevírací doba o Vánocích: Pozor na zavřené obchody. Nákup se vyplatí už teď (15.12.2025)
- V kanadských skladech leží americký alkohol za miliardy. Provincie řeší, co s ním (15.12.2025)
- Zvěřiny se v Česku mnoho nejí, ale zájem roste. Vede daněk, divočák a jelen (15.12.2025)
- Ve Vodňanech vyrostl pavilon pro aquaponii a chov ryb v uzavřeném cyklu (15.12.2025)
- Jak poznat zkažené vejce? Nenechte se zmást červenou skvrnou (14.12.2025)
- ČOI ve třetím čtvrtletí odhalila 292 případů prodeje alkoholu nezletilým (12.12.2025)

Tweet



