Jogurt pro každodenní spotřebu
03.10.2000 | ÚZPI
Jogurt pro každodenní spotrebu
Deficit spotreby vápníku u žen a detí je v USA velkým problémem. Firma JOHANNA FOODS prišla na trh s novým jogurtem La Yogurt, který je nízkotucný, fortifikovaný Ca a vitaminy A, C, D a E v príchutích smes bobulovin, broskev, ananas a jahody. Výrobek byl vyvíjen více než rok. Jogurt prichází na trh v kelímkách, s energetickou hodnotou 170 cal a 1,5 - 2,0 g tuku v závislosti na druhu. Obsahuje 35 % denní dávky Ca, 20 % vitaminu A, 100 % vitaminu C, 20% vitaminu D3 a 20 % vitaminu E. La Yogurt obsahuje Lactobacillus acidophillus a Bifidus.
Další články v kategorii Potravinářství
- SZPI analyzuje složení bonbónů s muscimolem, kvůli nim zkolabovala žákyně ZŠ (17.05.2024)
- Z jahod je luxusní zboží, kvůli mrazu prudce zdražily (16.05.2024)
- Zlevňování potravin skončilo (15.05.2024)
- Brambory meziročně podražily skoro o polovinu. Klesá zájem o ty ve slupce (15.05.2024)
- Nealkoholické pivní mixy COOL se rozrůstají o novou generaci COOL+ s funkčními benefity (15.05.2024)
- Stahování párku od výrobce z Vysočiny kvůli obsahu listerií (15.05.2024)
- Výrobce Olomouckých tvarůžků navýšil obrat i čistý zisk a plánuje stavbu výrobního závodu (15.05.2024)
- Česko za 20 let v EU marně hájilo pomazánkové máslo a tuzemský rum (14.05.2024)
- Státy EU schválily prodloužení volného obchodu s Ukrajinou, budou platit omezení (14.05.2024)
- Cukrovar Vrbátky loni zvýšil zisk na 117,6 milionů, firma chystá dividendy (14.05.2024)