Kapra na Vánoce koupíte on-line
08.12.2016 | Denik.cz
Kapr s bramborovým salátem je vánoční klasika. Na kolik letos štědrovečerní večeře vyjde? Kilo šupináče v regionu koupíte pod 90 korun. Ulovit si ho můžete dokonce v „on-line rybníku", Plundrovo rybářství z Dlouhoňovic totiž nabízí on-line objednávku.
Z MÍSTNÍ PRODUKCE
Největším producentem ryb v regionu je Rybářství Litomyšl. Pro vánoční trh letos podle ředitele Oldřicha Holcmana připravilo 1500 metráků ryb. „Největší zájem je samozřejmě o kapry, ale lidé berou i pstruhy a amury," uvedl ředitel s tím, že nejžádanější je kapr o hmotnosti tří až čtyř kilogramů. Kilo výběrového kapra letos Rybářství Litomyšl nabízí za 89 korun.
Ryby z místní produkce je možné koupit nejen v podnikové prodejně v Litomyšli, ale i u stánkařů a místních odběratelů. K nim patří třeba zkušený rybář Jiří Svoboda z Ústí nad Orlicí, který kapry odebírá ze Zálší. „Ryby jsou letos kvalitní. Nevyskytovaly se sinice, a tak ryby nejsou cítit, jak lidé říkají, bahnem," chválí kvalitu ryb majitel ústeckého Rybářství Svoboda.
Rybářství Svoboda nabízí pstruhy, amury a kapry ze Zálší i z vlastního chovu. Kilo „jedničkového" kapra bude za 79 korun, výběrového o deset korun dráž. Vánoční prodej začne 15. prosince. Prodávat se bude i na Štědrý den dopoledne.
Kdo nemá rád předvánoční shon a nerad stojí ve frontách, může využít nabídku Plundrova rybářství a rybu si objednat on-line. Na výběr je pět druhů, stačí zadat počet, požadavek na opracování a datum vyzvednutí v sádkách v Dlouhoňovicích.
Vánoční prodej ryb bude probíhat od 19. do 23. prosince, kilo kapra přijde na 87 korun.Prodej ryb připravují také místní organizace Českého rybářského svazu. V předvánočním čase budou ryby prodávat například v Letohradu na Orlici (21. až 23. prosince), v rybářské líhni v Javorce v České Třebové (19. až 23. prosince) nebo v rybárně v Jablonném nad Orlicí (20. až 23. prosince).
Autor: Šárka Mikulecká
Další články v kategorii Potravinářství
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)

Tweet



