Kontrola procesu při výrobě ovocných šťáv
31.10.2008 | ÚZPI
Britský výrobce ovocných šťáv “The Serious Food Company” z Jižního Walesu má po přestavbě výrobních zařízení všechny oblasti kontroly výrobního procesu plně pod kontrolou. Sjednocený proces kontroly získává informace z měření tlaku, teploty, stavu hladiny a vodivosti za využití měřicích přístrojů od švýcarské společnosti Baumer z Jegenstorfu.
Speciálně vyvinutý univerzální měřicí systém s přípojkami zajišťuje vysokou flexibilitu uvnitř výrobního zařízení.
Měření tlaku, teploty, stavu hladiny a vodivosti mohou být prováděny standardním způsobem za použití snímačů, určených ke kontrole veškerých částí výrobního procesu. Sledují se zejména operace, které probíhají při:
· odčerpávání surovin z cisteren automobilů
· plnění výrobní nádrže
· manipulaci se stohovatelnými přepravkami z umělé hmoty
· přípravě koncentrátů před dalším zpracováním
· čistícím a sterilizačním procesu
· všech operacím, které probíhají ve výrobní zóně
· stáčení, balení a konečnému skladování hotových výrobků
Další články v kategorii Potravinářství
- Ceny potravin v roce 2026: Levné máslo a brambory, zdraží káva či kakao (26.12.2025)
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)

Tweet



