Králem českých výčepních je Miroslav Pagáč z hotelu Agro
13.02.2002 | Právo
Nejhezčí pivo v Čechách dokáže natočit Miroslav Pagáč z hotelu Agro v Kasejovicích na Plzeňsku, který v úterý v Plzni vyhrál soutěž o krále výčepního pro rok 2002 a obhájil tak loňské prvenství. Do dnešního hlavního klání v restauraci Alfa se z regionálních kol probojovalo 30 výčepních. Deset nejlepších pak postoupí do českomoravského finále. Odborná porota hodnotila správnou míru, kvalitu pěny, celkový vizuální vzhled a způsob servírování. "Soutěž je založena na objektivních kritériích. Rozhodující je dodržení míry a zároveň co nejvyšší pěna spolu s časovým limitem do tří minut. Každý soutěžící může natočit tři sklenice, z nichž potom porotě nabídne tu nejpovedenější. Letošní novinkou jsou pomocné body za umělecký dojem z čepování a vystupování soutěžícího," řekl hlavní rozhodčí Josef Krýsl z Plzeňského Prazdroje. "Je známou pravdou, že sládek pivo vaří a hostinský ho dělá. V průběhu soutěže bylo možné nasát neopakovatelnou atmosféru zrodu piva. Mistři svého oboru předvedli umění, v němž jsou Češi vedle hokeje opravdovými světovými mistry," uvedl ředitel obchodu a distribuce Plzeňského Prazdroje Otakar Binder.
Další články v kategorii Potravinářství
- Ceny potravin v roce 2026: Levné máslo a brambory, zdraží káva či kakao (26.12.2025)
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)

Tweet



