Kvůli vedrům vyrábí Zlatovar více piva
16.07.2002 | Denik.cz
Horké dny přinášejí žízeň a také větší chuť na zlatavý mok. Opavský Zlatovar proto zvýšil svou výrobu oproti zimním měsícům o čtyřicet procent. Nejvyšší podíl má výroba sudového piva, která je meziročně v průměru vyšší o osm procent a neustále roste. Změněná strategie u lahvového piva přinesla pivovaru na jedné straně snížení výroby, ale na druhé meziroční zvýšení tržeb o tři procenta. Podíl vícestupňového piva na celkové výrobě narostl o sedm procent a do konce roku očekává management zvýšení podílu až o patnáct procent.
V posledním roce investoval Zlatovar několik miliónů korun do výrobních technologií, které kvalitu piva pozitivně výrazně ovlivňují. Nové filtrační zařízení umožňuje vyrábět pivo vyšší kvality, a přitom jde stále o klasický nepasterizovaný proces. "Tento tradiční způsob výroby živého přírodního piva si z kapacitních důvodů mohou dovolit už jen některé menší pivovary," dodává tisková mluvčí Petra Klechová.
Další články v kategorii Potravinářství
- Ceny potravin v roce 2026: Levné máslo a brambory, zdraží káva či kakao (26.12.2025)
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)

Tweet



