Lihoviny do Vánoc zdraží asi o pět procent

Kvůli rostoucí ceně lihu, kterého je v současné době na trhu nedostatek lze do Vánoc očekávat zdražení lihových produktů přibližně o pět procent. Ceny lihu, který je hlavní surovinou pro výrobu lihovin, za poslední čtvrt roku stouply o 15 až 20 procent. Informaci sdělil po úterní valné hromadě Unie výrobců lihovin v Chrudimi prezident unie Vladimír Steiner.

Příčinou růstu cen lihu je podle něj snižování pěstování a výroby cukru v ČR, jak nařizuje Evropské unie. Při nižší výrobě cukru je pak méně melasy z cukrové řepy, která slouží lihovarům jako základní surovina pro výrobu potravinářského lihu.

Tisk

Další články v kategorii Potravinářství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info