Maso z bizonů na německém trhu
01.03.2001 | ÚZPI
Maso je do SRN dováženo výhradně ze Severní Ameriky, kde zvířata i maso podléhají přísné kontrole kvality. Chlazené maso je do SRN dopravováno letecky. Podle klasifikace EU je maso bizonů hodnoceno jako hovězí maso nejvyšší kvality. Maso z bizonů má výraznější chuť než hovězí, s lehkou příchutí divočiny. Jeho tepelná úprava je o jednu třetinu kratší než u hovězího masa.
Die Fleischerei, 51, 2000, č. 1-2, s. 52-53
Další články v kategorii Potravinářství
- ČOI ve třetím čtvrtletí odhalila 292 případů prodeje alkoholu nezletilým (12.12.2025)
- Testovali jsme v laboratoři croissanty z Česka a Německa. Výsledky Čechy překvapí (12.12.2025)
- Albert i před letošními Vánoci podporuje zaměstnance v prodejnách příspěvkem a dalšími benefity (12.12.2025)
- Tradice, know-how i suroviny. Filipíny se otevírají českým pivovarníkům (12.12.2025)
- Potravináři: Nový cíl EU ke snížení množství potravinového odpadu je nesmyslný (11.12.2025)
- Česká vejce podraží. Chovatelé se kvůli rušení klecových chovů bojí konkurence (11.12.2025)
- Kapusta má téměř tolik železa jako maso. Využijte její potenciál (11.12.2025)
- SVS nařídila stáhnout z trhu chlazená kuřata z Francie s obsahem salmonel (11.12.2025)
- Pokles cen másla způsobuje hlavně přebytek mléka a jeho zlevnění (09.12.2025)
- Výrobci uzenin Steinex a Steinhauser se spojili, firma pořizuje nové výrobní technologie (09.12.2025)

Tweet



