Masokokombinát zavře vlastní jatka
22.01.2002 | Mladá fronta Dnes
Masokombinát Vysočina, a. s. čeká za loňský rok zisk šest milionů korun proti předloňským 440 tisícům korun. Jak řekl řekl ředitel hodické firmy Jan Vítů, masokombinát předpokládá tržby na úrovni předloňských 365 milionů korun. Vítů považuje loňské hospodaření za dobré vzhledem k tomu, že prodeje obecně ovlivnil výskyt nemoci BSE u skotu. Firma se podle ředitele navíc zaměřila i na prodej kvalitnějších výrobků ve vyšších cenách, což přispělo k nárůstu zisku. "Tento segment si začíná hledat místo na trhu," dodal Vítů. Produkce z Hodic, kterou z více jak dvou třetin tvoří trvanlivé výrobky, směřuje výhradně na domácí trh. Obchodní řetězce pak odebírají přes 60 procent zboží masokombinátu. Firma letos počítá se zavřením vlastních jatek. "Je to další krok ve specializaci," vysvětlil Vítů s tím, že masokombinát bude nakupovat úzký sortiment surovin do trvanlivých salámů externě.
Další články v kategorii Potravinářství
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)

Tweet



