Masokombinát Krásno utlumuje produkci masa a zaměří se na uzeniny

Společnost Masný průmysl Krásno, která patří mezi pět největších tuzemských výrobců masa a masných výrobků, chce v příštích letech pokračovat ve specializaci na výrobu uzenin. Firma utlumila produkci masa již v loňském roce, když opustila provoz zlínských jatek. Letos chce orientaci na masné výrobky podpořit především řadou inovací ve výrobkovém portfoliu. Novináře o tom informoval obchodní ředitel společnosti Pavel Kváč. "V loňském roce nám vzrostly tržby z prodeje masných výrobků o dvě procenta. Letos se chceme na prodej uzenin ještě více zaměřit a tempo růstu prodeje této části sortimentu minimálně vyrovnat," uvedl. Utlumení prodeje masa a jatečních těl podle něj fungování společnosti v podstatě neovlivní. "Surovinu jsme schopni efektivně nakupovat od dodavatelů," vysvětlil. Za stěžejní sortiment z hlediska prodejnosti uzenin označil šunky a uzená masa. Společnost by ale ráda uspěla také se specialitami a značkovými produkty, které mají největší šanci prosadit se i na společném evropském trhu. "Půjdeme cestou odlišení se od konkurence, k čemuž by nám měla pomoci řada produktů vyrobených podle speciálních valašských receptur. Mezi novinkami ve výrobkovém portfoliu jsou proto pro letošní rok nové chuťové varianty valašské klobásy a zcela nové valašské párečky," konstatoval ředitel. Krásno také připravuje, v reakci na poslední trendy, inovaci grilovacího sortimentu, který v letních měsících tvoří značnou část prodeje firmy. Podnik, který zaměstnává 450 lidí, vykázal loni tržby 1,33 miliardy korun. Jeho majoritním vlastníkem je s 96 procenty akcií fyzická osoba. Firma má základní jmění kolem 100 milionů korun, vlastní kapitál dosahuje 60 milionů korun.

Tisk

Další články v kategorii Potravinářství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info