Masokombinát Krásno utlumuje produkci masa a zaměří se na uzeniny
09.02.2004 | Lidové noviny
Společnost Masný průmysl Krásno, která patří mezi pět největších tuzemských výrobců masa a masných výrobků, chce v příštích letech pokračovat ve specializaci na výrobu uzenin. Firma utlumila produkci masa již v loňském roce, když opustila provoz zlínských jatek. Letos chce orientaci na masné výrobky podpořit především řadou inovací ve výrobkovém portfoliu. Novináře o tom informoval obchodní ředitel společnosti Pavel Kváč. "V loňském roce nám vzrostly tržby z prodeje masných výrobků o dvě procenta. Letos se chceme na prodej uzenin ještě více zaměřit a tempo růstu prodeje této části sortimentu minimálně vyrovnat," uvedl. Utlumení prodeje masa a jatečních těl podle něj fungování společnosti v podstatě neovlivní. "Surovinu jsme schopni efektivně nakupovat od dodavatelů," vysvětlil. Za stěžejní sortiment z hlediska prodejnosti uzenin označil šunky a uzená masa. Společnost by ale ráda uspěla také se specialitami a značkovými produkty, které mají největší šanci prosadit se i na společném evropském trhu. "Půjdeme cestou odlišení se od konkurence, k čemuž by nám měla pomoci řada produktů vyrobených podle speciálních valašských receptur. Mezi novinkami ve výrobkovém portfoliu jsou proto pro letošní rok nové chuťové varianty valašské klobásy a zcela nové valašské párečky," konstatoval ředitel. Krásno také připravuje, v reakci na poslední trendy, inovaci grilovacího sortimentu, který v letních měsících tvoří značnou část prodeje firmy. Podnik, který zaměstnává 450 lidí, vykázal loni tržby 1,33 miliardy korun. Jeho majoritním vlastníkem je s 96 procenty akcií fyzická osoba. Firma má základní jmění kolem 100 milionů korun, vlastní kapitál dosahuje 60 milionů korun.
Další články v kategorii Potravinářství
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)
- Rybáři rozvážejí ze sádek v Chropyni desítky tun kaprů pro vánoční trh (22.12.2025)

Tweet



