Masokombinát oživuje výrobu
05.04.2004 | Právo
Ve všech provozech Masokombinátu Martinov se již rozjela výroba, která byla utlumena v souvislosti s konkursem tohoto podniku zpracovatelů masa. Nový vlastník masokombinátu, olomoucká firma Milkagro, výrobu postupně rozšiřuje a co nejdříve ji chce dostat na plnou kapacitu. Řekl to generální ředitel masokombinátu Jan Rytíř, který do ledna působil jako krajský policejní komisař v Olomouci. "Výroba vykazuje růst mezidenně," uvedl. Milkagro získalo masokombinát v lednu. "Kupní cena 68 miliónů korun byla uhrazena z úvěrových zdrojů," řekl ekonomický ředitel masokombinátu Miroslav Konečný. "Velkou výhodou je, že jsme firmu koupili bez závazků," zdůraznil. Záměrem vedení podle Rytíře je rozjet masokombinát na sto procent výrobních kapacit, které jsou podle něj nyní využívány ze tří čtvrtin. Ostravská firma zatím poráží 4000 vepřů týdně. Plánuje, že zvýší také porážku skotu z nynějších 50 až na 250 kusů denně. Martinovský masokombinát se tak objemem porážek skotu chce stát lídrem na trhu. Podle Konečného firma usiluje o to, aby již letošní hospodářský výsledek masokombinátu byl v kladných číslech. Tržby by měly dosáhnout zhruba jedné miliardy korun. Pokud jde o personální vývoj, do konce dubna má být uzavřený audit, propouštění zaměstnanců však zatím vedení nepředpokládá. "Budeme-li pokračovat v expanzi, budeme řešit opačný problém, tedy přijímat nové pracovníky," uvedl generální ředitel. Nyní firma zaměstnává 540 lidí. Milkagro, které je rovněž většinovým vlastníkem olomoucké mlékárny Olma, bylo založeno v roce 1996. Firmu vlastní kolem 130 akcionářů, zemědělských prvovýrobců z Moravy. "Společnost koupila masokombinát, aby si akcionáři Milkagra stabilizovali odbyt své produkce," zdůraznil Rytíř. Ve všech provozech Masokombinátu Martinov se již rozjela výroba, která byla utlumena v souvislosti s konkursem tohoto podniku zpracovatelů masa. Nový vlastník masokombinátu, olomoucká firma Milkagro, výrobu postupně rozšiřuje a co nejdříve ji chce dostat na plnou kapacitu. Řekl to generální ředitel masokombinátu Jan Rytíř, který do ledna působil jako krajský policejní komisař v Olomouci. "Výroba vykazuje růst mezidenně," uvedl. Milkagro získalo masokombinát v lednu. "Kupní cena 68 miliónů korun byla uhrazena z úvěrových zdrojů," řekl ekonomický ředitel masokombinátu Miroslav Konečný. "Velkou výhodou je, že jsme firmu koupili bez závazků," zdůraznil. Záměrem vedení podle Rytíře je rozjet masokombinát na sto procent výrobních kapacit, které jsou podle něj nyní využívány ze tří čtvrtin. Ostravská firma zatím poráží 4000 vepřů týdně. Plánuje, že zvýší také porážku skotu z nynějších 50 až na 250 kusů denně. Martinovský masokombinát se tak objemem porážek skotu chce stát lídrem na trhu. Podle Konečného firma usiluje o to, aby již letošní hospodářský výsledek masokombinátu byl v kladných číslech. Tržby by měly dosáhnout zhruba jedné miliardy korun. Pokud jde o personální vývoj, do konce dubna má být uzavřený audit, propouštění zaměstnanců však zatím vedení nepředpokládá. "Budeme-li pokračovat v expanzi, budeme řešit opačný problém, tedy přijímat nové pracovníky," uvedl generální ředitel. Nyní firma zaměstnává 540 lidí. Milkagro, které je rovněž většinovým vlastníkem olomoucké mlékárny Olma, bylo založeno v roce 1996. Firmu vlastní kolem 130 akcionářů, zemědělských prvovýrobců z Moravy. "Společnost koupila masokombinát, aby si akcionáři Milkagra stabilizovali odbyt své produkce," zdůraznil Rytíř.
Další články v kategorii Potravinářství
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)
- Rybáři rozvážejí ze sádek v Chropyni desítky tun kaprů pro vánoční trh (22.12.2025)
- Mléčné výrobky snižují riziko demence. Vědci sestavili seznam vhodných produktů (22.12.2025)

Tweet



