Masokombinát Schneider zvýšil obrat o třetinu
21.09.2001 | Hospodářské noviny
Zvýšení obratu o 35 procent na 751 miliónů Kč zaznamenal za první pololetí letošního roku Masokombinát Schneider, který vznikl před více než rokem a půl v Plzni na průmyslové zóně Borská pole. Největší masokombinát postavený na zelené louce v ČR po roce 1989 nákladem 300 miliónů Kč se na tržbách holdingu Schneider podílel dvěma třetinami. Tržby holdingu dosáhly za prvních šest měsíců 1,13 miliardy. Objem výroby masných produktů v novém masokombinátu, kam byla zkoncentrována veškerá výroba holdingu Schneider kromě porážky, přesáhl za prvních šest měsíců šest tisíc tun. Holding Schneider byl stejně jako v minulých letech za prvním pololetí ziskový. Profit dosáhl desítek miliónů korun.
Další články v kategorii Potravinářství
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)
- Rybáři rozvážejí ze sádek v Chropyni desítky tun kaprů pro vánoční trh (22.12.2025)
- Mléčné výrobky snižují riziko demence. Vědci sestavili seznam vhodných produktů (22.12.2025)
- Pivovar Strakonice loni prodal přes 49.000 hektolitrů piva, meziročně více (22.12.2025)
- Dovoz potravin bude rekordní, schodek stoupne na 55 miliard, odhaduje svaz (22.12.2025)

Tweet



