Mléčné peptidy mají vliv na snižování krevního tlaku

Podle nejnovějších výzkumů amerických vědců, které byly publikovány v časopisu American Journal of Hypertension, snižují mléčné peptidy nizozemské společnosti DMV, zabývající se produkcí mléčných ingrediencí, krevní tlak u osob s hypertenzí. Peptid kaseinu označovaný jako C12, redukoval systolický tlak u deseti účastníků výzkumu v průměru o 9 bodů, zatímco diastolický tlak poklesl v průměru o 6 bodů. Tyto výsledky jsou prozatím pouze předběžné a zaslouží si dlouhodobější a rozsáhlejší výzkum. Budou potvrzeny experimenty prováděnými během osmitýdenního období.

Peptidy společnosti DMVse již používají v suplementech, včetně výrobků vyvinutých společností TwinLab a japonské firmy Kanebo, která peptidy používá jako aktivní složku nápojů, prodávaných v malých lahvičkách. Potraviny, které napomáhají regulaci krevního tlaku, představují pro průmysl významnou příležitost. Zhruba dvě třetiny záchvatů mrtvice a polovina případů srdečních onemocnění jsou podle WHO spojeny s vysokým krevním tlakem. Odhaduje se, že vysoký krevní tlak je příčinou 7,1 mil. úmrtí na celém světě. Preparát C12 byl navržen na ocenění v rámci letošní evropské výstavy zdravých ingrediencí.

http://www.nutraingredients.com

Tisk

Další články v kategorii Potravinářství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info