Mlékárna zahájí v únoru
20.01.2004 | Mladá fronta Dnes
Nejdříve na polovinu února plánuje obnovení výroby českolipská mlékárna. Noví vlastníci přitom chtěli začít vyrábět v lednu. "Máme zpoždění s montáží technologie," vysvětlil ředitel Martin Landa. Mlékárna zatím neprošla ani registrací veterináři, podle ředitele by ale měla jejich požadavky shodné s normami EU splňovat. "Průběžně s veterináři naše zařízení konzultujeme," vysvětlil Landa. Mlékárna přestala vyrábět v roce 2000, v budoucnu se chce zaměřit na mléčné výrobky, v kterých bude nahrazen živočišný tuk rostlinným. Vyrábět bude například zakysané krémy, syrovátku a podmáslí.
Noví majitelé získali mlékárnu po konkurzu a technologii koupili od Československé obchodní banky. "Do podniku jsme ale museli investovat desítky milionů korun," poznamenal Landa. Podnik podle něj v současnosti zaměstnává zhruba 50 pracovníků a při plné výrobě by měl dát práci stovce lidí.
Další články v kategorii Potravinářství
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)

Tweet



