Modernizace masokombinátu Tauris
18.09.2001 | ÚZPI
Průmyslový holding Tauris skončil půlroční hospodaření s tržbami 1,44 mld. SKK, což představuje oproti předchozímu roku meziroční nárůst o 17,6 %. Společnost prodala více než 5 tis. t masa a 5,7 tis. t masných výrobků. Holding tvoří šest dceřinných společností, které zajišťují okruh činností od prvovýroby, zpracování, přes dopravu až po maloobchod. Pod významný nárůst tržeb se podepsala zejména spolupráce se zahraničními a domácími obchodním řetězci. Výrobní program společnosti, obsahující 125 druhů masných výrobků, byl v letošním roce obohacen o skopové a jehněčí maso. Tauris vlastní nejmodernější provoz na porážku jehňat v SR, s oprávněním vývozu do zemí EU. Společnost připravila v prvním pololetí deset nových druhů výrobků a rozšiřuje prodej masa baleného v ochranné atmosféře do dalších obchodních systémů. Měsíčně vyprodukuje kolem 980 t masných specialit a zpracuje 840 t vepřového a hovězího masa. Nejmodernějším provozem holdingu, vyhovujícím evropským standardům průmyslové masné výroby, je společnost Tauris Nitria, s.r.o., Mojmírovce, která se specializuje na tepelně opracované i neopracované výrobky. Výrobní proces je zde řízen v souladu s normou ISO 9002 a veterinárně hygienickým režimem HACCP, což ji opravňuje k vývozu do zemí EU, a rovněž i do USA. Modernizace společnosti byla zahájena v květnu loňského roku. Její součástí je i rozšíření a rekonstrukce expedičních a skladových prostor v souladu se specifickými požadavky, souvisejícími se vstupem na evropské trhy. Tauris Nitria dosud na modernizaci proinvestovala 54 mil. SKK, z toho 13 mil. na technologie. Výsledkem by měla být o 75 % vyšší kapacity výroby včetně sušáren a expedice. Podle vedení holdingu bude společnost schopná po všech stránkách konkurovat západoevropským firmám.
Další články v kategorii Potravinářství
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)
- Rybáři rozvážejí ze sádek v Chropyni desítky tun kaprů pro vánoční trh (22.12.2025)
- Mléčné výrobky snižují riziko demence. Vědci sestavili seznam vhodných produktů (22.12.2025)

Tweet



