Na jihu Moravy osmdesátkrát víc listerie, experti školí firmy
08.06.2007 | ČTK
V Jihomoravském kraji stoupl v období od června 2006 do května 2007 výskyt bakterie listerie v potravinách meziročně osmdesátinásobně. Hygienici v tomto období odhalili 16 případů, v předcházejících pěti letech se přitom na jihu Moravy objevila listerie jenom jednou. Veterinární správa ve spolupráci s hygieniky a agrární komorou proto pro potravinářské firmy uspořádala sérii seminářů. Účastnily se jich především firmy, jež měly v minulém roce s touto živočišnou bakterií problémy, řekl dnes ČTK jihomoravský radní Jan Letocha.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii Potravinářství
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)
- Rybáři rozvážejí ze sádek v Chropyni desítky tun kaprů pro vánoční trh (22.12.2025)
- Mléčné výrobky snižují riziko demence. Vědci sestavili seznam vhodných produktů (22.12.2025)

Tweet



