Největší zpracovatelé masa v Evropě-Itálie

Masný průmysl se stále rozvíjí. V posledním desetiletí sice došlo k mírnému poklesu výroby hovězího masa, avšak výroba vepřového a drůbežího masa roste, stejně jako roste jeho export. V prvých 9 měsících roku 1999 bylo vyvezeno více než 30 % vyrobeného vepřového masa. Výroba drůbežího masa vzrostla v roce 1999 na 1,154 mil. t a vepřového na 1,425 mil. t, zatímco výroba hovězího masa poklesla na 1,100 mil. t. Vedoucí společností v sektoru hovězího masa je Inalca, která je součástí Gruppo Cremonini. Na svých farmách vypěstuje ročně více než 100 000 kusů skotu; na jatkách společnosti je poráženo, zpracováno a zabaleno více než 1 100 kusů denně, což představuje 500 t porcovaného masa. Společnost rovněž vyrábí 20 000 t hamburgerů a dalších produktů, různé masné konzervy a upravené maso pro rychlou a snadnou přípravu. Cremonini Groups je jedním z nejdůležitějších výrobců potravin, soustřeďuje deset společností, které vyrábějí lahůdkové masné speciality a různé přísady; jejich součástí jsou i distribuční a cateringové sítě. Více než 3 500 zaměstnanců dosahuje ročního obratu kolem 2,544 mld ITL (více než 1,314 mld Euro). Na základě výsledků dosažených v 1. čtvrtletí roku 2000 je očekáván letošní nárůst výroby o 5 %. Další velký výrobce, Veronesi Group, s ročním obratem 2,5 mld. Euro ovládá jednoho z největších zpracovatelů vepřového masa, společnost Montorsi a zpracovatele drůbežího masa, společnost AIA.

Meat Processing, 2000, č. 7-8, s. 12-20

Tisk

Další články v kategorii Potravinářství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info