Nové mléko ULTIMA

Firma Tetra Pak vyvinula nový postup opracování mléka. Mléko ošetřené tímto postupem - dostalo označení Ultima - má dlouhou dobu údržnosti, přičemž si zachovává chuť čerstvého mléka. Firma Tetra Pak patentovala uvedený postup (WOS 98/57549) již před dvěma roky. Postup se skládá z mikrofiltrace a pasterace. Plnotučné mléko se nejprve separuje na odstředěné mléko a smetanu. Smetana se ošetřuje UHT (140 ?C). Odstředěné mléko se podrobuje membránové mikrofiltraci a následně se pasteruje při teplotě 95-100 ?C. Smetana a odstředěné mléko se opět spojí a plní se do obalů. Poloprovozní zkoušky se prováděly s plněním do kartonů. Výrobu prvního mléka tohoto typu zahájí významná francouzská společnost vyrábějící potraviny. Předpokládá se, že zavedení výroby potrvá minimálně 18 měsíců. Pro mléko ošetřené tímto postupem je třeba upravit legislativu. Více informací: fax 33 147 584 883

Tisk

Další články v kategorii Potravinářství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info