Novinky mléčných výrobků v USA

Každý rok jsou oceňovány úspěšné mléčné výrobky na americkém trhu. V přehledu jsou uvedeny výrobky oceněné v loňském roce.

· první americký výběrový mražený krém značky Godiva, vyvinutý ve spolupráci s firmou GODIVA CHOCOLATIER, má šest příchutí, je balený do oválného kelímku o obsahu 354,5 g. Od zavedení v dubnu 1999 dosáhl podílu na trhu výběrových mražených krémů 7 % a prodeje více než 10 milionů dolarů.

· máslo značky Butter SculpturesTM, tvarované např. jako vánoční stromeček, číslovka 2000 apod., v dárkovém obalu,

· máslo značky European Style ButterTM s obsahem tuku o 2 % vyšším než běžné druhy,

· porcované máslo značky Special Shapes ve tvaru motýlů, lastur, labutí apod., balené do skládačkových krabiček po šesti kusech.

· tyčinky značky Magnum (ochranná známka mateřské společnosti UNILEVER), jejichž základ tvoří výběrový vanilkový mražený krém. Jsou tři druhy, jeden je máčený do mléčné čokolády, druhý, označený Soft Caramel, do mléčné čokolády a karamelu, třetí, označený Soft Tropical s přídavkem tropického ovoce, je máčený do ovocného pyré z manga, mučenky a ananasu.

· svačinový balíček, označený Rondelé, sestávající z 56,7 g sýrové pomazánky ochucené česnekem a bylinkami, šesti krekerů o hmotnosti 28,4 g a nože na namazání.

· jogurt značky Colombo, opatřený dvoudílnou lžičkou, vloženou do víčka kelímku o obsahu 56,7 g.

· nízkotučný jogurt s přísadami, podporujícími zdraví, balený do kelímku o obsahu170,2 g, příchutě meruňka/mango se zázvorem, třešeň/brusinka, pomeranč/ananas s beta karotenem a vitaminy C, resp. E, broskev s heřmánkem, malina se šípkem, jahoda s ibiškem a ginsengem. Jogurt je zahuštěn speciální směsí agaru a pektinu (místo želatiny nebo modifikovaného škrobu).

· mléčný nápoj Actimel, úspěšný na evropském trhu již od roku 1994.

Další informace v Potravinářských aktualitách - Mlékárenský průmysl 2000, č. 3 (-vl-)

Tisk

Další články v kategorii Potravinářství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info