O burčáku, jeho kvalitě a kontrolách

Doufám, že kvalita burčáku se pod tlakem našich kontrol zlepšuje. Letos jsme ještě nikomu nezakázali prodej. Také kultura prodeje se lepší. Naše loňská akce vyvolala mezi prodejci obrovské pozdvižení, skoro zděšení, a dnes už to není ucmrndané točení do špinavých kalíšků, každý má tekoucí vodu, ctí základní hygienická pravidla. My obyčejní spotřebitelé ale kvalitu burčáku nepoznáme možná trošku podle barvy, když je strašně vodnatě do modra, ale to už musí být pořádně zředěný burčák. Pokud spotřebitel může, nechť si koupí burčák u výrobce, nikoliv u stánkařů „překupníků“, protože u těch je větší nebezpečí ředění vodou. Kontrolám burčáku se asi od 15. srpna do 30. listopadu věnuje osm inspektorů-odborníků na víno plus další lidé. Loni jsme zjistili vzorky s přidanou vodou a udělili jsme asi deset pokut. Hrozí tam sankce až tři sta tisíc korun a my jsme jí využili.

Tisk

Další články v kategorii Potravinářství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info