Odborníci: Maso zřejmě zdraží, možná až o 20 procent

Ceny masa na pultech kvůli růstu nákladů zřejmě stoupnou, soudí se odborníci, které dnes ČTK oslovila. Neshodují se ale v tom, kdy a o kolik půjdou ceny nahoru. Podle některých odhadů by hovězí a vepřové mohlo po Novém roce zdražit až o 20 procent. Zpracovatelé ale takové skokové zdražení nepovažují za reálné. Vzestup spotřebitelských cen červeného masa o 15 až 20 procent na počátku příštího roku předpokládá Pavel Krejčík z národního odbytového družstva Centroodbyt. Vepřové podle něj může zdražovat již v závěru letošního roku v souvislosti s vyšší předvánoční poptávkou. U hovězího by měla jít cena vzhůru až po Novém roce. Důvodem je podle Krejčíka zejména výrazné zdražení krmiv po letošní nižší sklizni obilí.

Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz

Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.

Tisk

Další články v kategorii Potravinářství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info