Odkolek rozšířil sortiment pro diabetiky
01.03.2002 | Agris
V průběhu tohoto měsíce uvede do obchodní sítě akciová společnost Odkolek deset nových druhů jemného pečiva se sníženým obsahem cukru vhodných pro diabetiky. Informovala o tom dnes vedoucí marketingu společnosti Lenka Kovaříková.
"Jedná se o koláče, buchtičky, hřebeny a šátečky balené po dvou nebo třech kusech, a dále o vánočky, mazance, záviny a kombinaci mazance a vánočky - chalu. Ve všech případech jde o čerstvé výrobky s trvanlivostí do pěti dnů. Obaly všech těchto produktů budou tvoří jednu obalovou řadu, která má zcela nový grafický design. V druhé etapě bude tato nabídka doplněna několika druhy cukrářských výrobků, také se sníženým obsahem cukru," uvedla Kovaříková.
V ČR je podle jejích informací v současné době 654 000 diabetiků, což je zhruba 6,5 procenta z celé populace. Zdravotní stav spotřebitelů je přitom dlouhodobě neuspokojivý, především díky stravovacím návykům podle Kovaříkové ročně přibývá dalších asi 20 000 diabetiků. "Z celkového počtu diabetiků je asi 100 000 lidí závislých na inzulínu, zbylých 554 000 tisíc jsou lidé, u nichž je diabetes úzce svázán s nadváhou," uvedla Kovaříková.
S výjimkou osob závislých na inzulínu platí pro všechny diabetiky prevence této choroby formou snížení nebo regulací přísunu kalorií. "Přestože segment spotřebitelů, jimiž by měla být určena nabídka výrobků se sníženým obsahem cukru, není zas tak malý, současná nabídka pekárenských produktů na našem trhu je neuspokojivá," odůvodnila Kovaříková současné rozšíření sortimentu Odkolka.
Do skupiny podnikajících pod obchodní značkou Odkolek patří kromě pražského centra také společnosti Boleslavské mlýny a Kralupské mlýny, pekárny Liberec, Chomutov, Žatec a od konce loňského roku společnost Unimon Litoměřice, jeden z nejmodernějších mlýnů v ČR. Podíl skupiny na domácím trhu s mlýnskými a pekárenskými výrobky činí v současné době zhruba 25 procent.
Další články v kategorii Potravinářství
- Ceny potravin v roce 2026: Levné máslo a brambory, zdraží káva či kakao (26.12.2025)
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)

Tweet



