Pivovar Svijany investoval miliony do rozšíření výroby

"Díky tomu jsme v těchto dnech zvýšili kapacitu pivovaru zhruba o čtvrtinu a nyní jsme schopni ročně vyrobit až 170 tisíc hektolitrů piva,"

řekl ředitel František Horák. Dodal, že čtvrtinu potřebných prostředků získal pivovar z evropského fondu Sapard.

Přestože se svijanský pivovar dělí o svůj trh v Libereckém kraji ještě s Pivovarem Hols Vratislavice a Pivovarem Malý Rohozec, jeho produkce rok od roku stoupá.

"V loňském roce jsme dodali na trh 132 900 hektolitrů piva a na letošní rok počítáme s výrobou 150 tisíc hektolitrů, to bychom si ale bez rozšíření kapacity kvasných kádí a ležáckých sklepů nemohli dovolit,"

poznamenal Horák.

Tím ale investice v pivovaru nekončí.

"Letos počítáme s dalšími investicemi do modernizace výroby, které by se měly pohybovat kolem 12 milionů korun,"

řekl Horák, podle něhož jsou všechny investice zaměřeny na zlepšení výroby a splnění norem vyžadovaných Evropskou unií.

Tisk

Další články v kategorii Potravinářství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info