Pivovar Svijany investoval miliony do rozšíření výroby
10.07.2003 | Liberecký den
"Díky tomu jsme v těchto dnech zvýšili kapacitu pivovaru zhruba o čtvrtinu a nyní jsme schopni ročně vyrobit až 170 tisíc hektolitrů piva,"
řekl ředitel František Horák. Dodal, že čtvrtinu potřebných prostředků získal pivovar z evropského fondu Sapard.
Přestože se svijanský pivovar dělí o svůj trh v Libereckém kraji ještě s Pivovarem Hols Vratislavice a Pivovarem Malý Rohozec, jeho produkce rok od roku stoupá.
"V loňském roce jsme dodali na trh 132 900 hektolitrů piva a na letošní rok počítáme s výrobou 150 tisíc hektolitrů, to bychom si ale bez rozšíření kapacity kvasných kádí a ležáckých sklepů nemohli dovolit,"
poznamenal Horák.
Tím ale investice v pivovaru nekončí.
"Letos počítáme s dalšími investicemi do modernizace výroby, které by se měly pohybovat kolem 12 milionů korun,"
řekl Horák, podle něhož jsou všechny investice zaměřeny na zlepšení výroby a splnění norem vyžadovaných Evropskou unií.
Další články v kategorii Potravinářství
- Ceny potravin v roce 2026: Levné máslo a brambory, zdraží káva či kakao (26.12.2025)
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)

Tweet



