Pivovaru Nymburk se zvýšil export
04.09.2007 | Svět hospodářství
Středočeský Pivovar Nymburk, spol. s r.o., výrobce Postřižinského piva, prodal za první pololetí tohoto roku 95 tisíc hektolitrů piva, o 6% více než ve stejném období loni. Meziročně o 5 % vzrostl export. Na zvýšení prodejů měly vliv velmi teplé počasí v první polovině roku a zvýšení dodávek do maloobchodních řetězců. Významně k vyššímu odbytu přispěl také vývoz, pro který byla určena přibližně čtvrtina produkce.
„Na druhou stranu kvalita surovin z minulé sklizně nebyla příliš vysoká a jejich zpracovávání bylo technologicky velmi náročné,“připouští Pavel Benák, generální ředitel pivovaru.
„Postřižinské pivo je stále oblíbenější a je patrné, že regionální pivovary mají v České republice své pevné místo. Navíc se nám daří i ve vývozu do Německa, Francie a Švédska,“ říká P. Benák.
V červnu letošního roku získal Francinův dvanáctistupňový ležák z produkce nymburského pivovaru titul Pivo České republiky 2007 v kategorii světlý ležák prémium.
Pivovar v letošním roce pokračuje v expanzi na zahraniční trhy. Ve spolupráci s dlouholetým francouzským partnerem připravuje v těchto dnech první dodávky piva s upravenou recepturou do Karibiku. Od května dodává speciální pivo nazvané Nitro Lager Beer na izraelský trh a usiluje o získání certifikátu pro jeho distribuci i do košer obchodů, a to nejen v Izraeli, ale i v USA.
Další články v kategorii Potravinářství
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)

Tweet



