Pivovarům se za tři čtvrtletí podařilo zvýšit díky teplu výstav
14.11.2003 | ČTK
Domácí pivovary vystavily za tři čtvrtletí letošního roku 14,03 milionu hektolitrů piva, což bylo o 2,4 procenta více než ve stejném období loni. Ještě v pololetí se produkce pohybovala na loňské úrovni, ale během třetího čtvrtletí se pivovarům podařilo loňský objem překročit. Odbyt piva podpořilo mimořádně teplé léto, řekl předseda Českého svazu pivovarů a sladoven Jan Veselý. Mezi nejúspěšnější měsíce podle něj patřily srpen a září. V devátém měsíci produkce piva meziročně vzrostla o osm procent.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii Potravinářství
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)

Tweet



