Pivovary se zdražováním zatím váhají
18.10.2006 | Denik.cz
Pivovary v tuzemsku hodnotí situaci a zvažují, zda mohou stejně jako Plzeňský Prazdroj zvýšit cenu piva. „Samozřejmě vítáme, že Plzeňský Prazdroj zdražuje. Pivo je v Česku podhodnoceno,“ uvedl mluvčí Rodinného pivovaru Bernard Stanislav Mikulášek. Nejdříve je však podle něho analyzovat situaci, zda je možné zdražit i jejich rodinný pěnivý mok.
Cena sudového Bernarda se naposled zvýšila letos na jaře. Konkurence na trhu je totiž tvrdá a cena piva se zvedá velmi špatně. „Ceny energií a surovin rostou. Naposledy jsme zdražovali v březnu minulého roku, ale v tuto chvíli nemůžeme říci, zda cenu zvedneme, nebo ne,“ řekl mluvčí Budějovického Budvaru Petr Samec.
Plzeňský Prazdroj zdražoval už letos v únoru. Tehdy zvedl o 60 haléřů cenu půllitru sudové desítky Gambrinus a černého Velkopopovického kozla. Od listopadu bude půllitr sudového Pilsner Urquellu dražší o 1,4 koruny, dvanáctka Gambrinus a Radegast ležák o korunu. Sudová desítka Gambrinus podraží opět o 60 haléřů stejně jako Radegast.
Další články v kategorii Potravinářství
- ČOI ve třetím čtvrtletí odhalila 292 případů prodeje alkoholu nezletilým (12.12.2025)
- Testovali jsme v laboratoři croissanty z Česka a Německa. Výsledky Čechy překvapí (12.12.2025)
- Albert i před letošními Vánoci podporuje zaměstnance v prodejnách příspěvkem a dalšími benefity (12.12.2025)
- Tradice, know-how i suroviny. Filipíny se otevírají českým pivovarníkům (12.12.2025)
- Potravináři: Nový cíl EU ke snížení množství potravinového odpadu je nesmyslný (11.12.2025)
- Česká vejce podraží. Chovatelé se kvůli rušení klecových chovů bojí konkurence (11.12.2025)
- Kapusta má téměř tolik železa jako maso. Využijte její potenciál (11.12.2025)
- SVS nařídila stáhnout z trhu chlazená kuřata z Francie s obsahem salmonel (11.12.2025)
- Pokles cen másla způsobuje hlavně přebytek mléka a jeho zlevnění (09.12.2025)
- Výrobci uzenin Steinex a Steinhauser se spojili, firma pořizuje nové výrobní technologie (09.12.2025)

Tweet



