Plzeňskému Prazdroji trvale roste prodej levných a nealkoholických piv
24.11.2003 | ČTK
Meziroční nárůst dosáhne letos shodně nejméně deseti procent. Řekl to technický ředitel největšího pivovaru ve střední Evropě Stanislav Fridrich. Takzvaných ekonomických značek Primus a Klasik letos podnik prodá přes jeden milion hektolitrů, což je téměř osmina roční produkce pivovarů v Plzni, Nošovicích a Velkých Popovicích. Piva Klasik, které se prodává v supermarketech přibližně za cenu 5,90 za půllitrovou láhev, prodá letos pivovar podle Fridricha zhruba 700.000 hektolitrů, přičemž loni to bylo o sedminu méně. "Tato piva se prodávají v souladu s očekáváními.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii Potravinářství
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)

Tweet



