Plzeňský Prazdroj chce vařit více piva
14.01.2002 | Mladá fronta Dnes
Rostoucí zájem o české pivo v zahraničí přiměl Plzeňský Prazdroj k rozšíření výroby. Prazdroje by se mělo podle připravovaného projektu uvařit dvakrát více a posílena by měla být i výroba značky Gambrinus. Roční kapacita pivovaru v Plzni je nyní 5,5 milionu hektolitrů a podle zdroje blízkého vedení firmy loňské prodeje podruhé v historii pivovaru překonaly magickou hranici pěti milionů hektolitrů piva. Oficiálně však zatím pivovar loňské výsledky nesdělil. "Velmi dobře se loni vyvíjel export," uvedl pouze mluvčí Prazdroje Jaroslav Pomp. Například vývoz prémiové značky Pilsner Urquell se měl zvýšit o třicet procent.
Další články v kategorii Potravinářství
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)

Tweet



