Polovičný záujem o hovädzinu
19.10.2001 | Hospodárske noviny
Domáci spracovatelia mäsa po výskyte nákazy BSE v slovenských chovoch dobytka zaznamenávajú prudký prepad predaja hovädziny, ktorý sa pri výsekovom mäse dostáva až cez hranicu 50 %. Podľa výkonnej riaditeľky Zväzu mäsiarov SR Edity Ohrablovej o niečo miernejšie klesá aj predaj mäsových výrobkov. Na tradičný export mladého jatočného dobytka však potvrdenie BSE nemá výraznejší dosah. Počas dvoch týždňov na prelome septembra a októbra sa vyviezlo takmer 3,6 tis. zvierat, čo je dokonca oproti rovnakému obdobiu vlaňajška nárast o 2,1 tis. kusov. Zo SR sa v priebehu tohto roka vyviezlo spolu 27,5 tis. kusov dobytka.
Další články v kategorii Potravinářství
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)
- Rybáři rozvážejí ze sádek v Chropyni desítky tun kaprů pro vánoční trh (22.12.2025)
- Mléčné výrobky snižují riziko demence. Vědci sestavili seznam vhodných produktů (22.12.2025)

Tweet



