Potravinářům se nelíbí rostoucí spleť předpisů, které je regulují
20.11.2006 | ČTK
Potravinářům se nelíbí rostoucí spleť předpisů, kterým se mají podřizovat. "Neustále bojujeme s byrokracií, bruselskou i naší, a už toho máme doslova plné zuby," prohlásil dnes na setkání s novináři prezident Potravinářské komory Jaroslav Camplík. Předpisy by se podle komory měly zjednodušovat a více práce i prostředků by bylo žádoucí věnovat vzdělávání spotřebitelů. Ministerstvo zemědělství se však hájí tím, že musí reagovat na předpisy EU."Určitě nemáme snahu jít nad rámec předpisů EU, ty však musíme respektovat. EU legislativa je neustále v pohybu, takže i ČR na změny musí reagovat," uvedla k tomu mluvčí ministerstva zemědělství Táňa Králová.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii Potravinářství
- Pivo bez alkoholu nemusí chutnat divně. Ve Walesu spustili přelomové zařízení (15.12.2025)
- Otevírací doba o Vánocích: Pozor na zavřené obchody. Nákup se vyplatí už teď (15.12.2025)
- V kanadských skladech leží americký alkohol za miliardy. Provincie řeší, co s ním (15.12.2025)
- Zvěřiny se v Česku mnoho nejí, ale zájem roste. Vede daněk, divočák a jelen (15.12.2025)
- Ve Vodňanech vyrostl pavilon pro aquaponii a chov ryb v uzavřeném cyklu (15.12.2025)
- Jak poznat zkažené vejce? Nenechte se zmást červenou skvrnou (14.12.2025)
- ČOI ve třetím čtvrtletí odhalila 292 případů prodeje alkoholu nezletilým (12.12.2025)
- Testovali jsme v laboratoři croissanty z Česka a Německa. Výsledky Čechy překvapí (12.12.2025)
- Albert i před letošními Vánoci podporuje zaměstnance v prodejnách příspěvkem a dalšími benefity (12.12.2025)
- Tradice, know-how i suroviny. Filipíny se otevírají českým pivovarníkům (12.12.2025)

Tweet



