Potraviny opět podražily , levnější jsou rajčata a jablka

LN 26.11.1999

Potraviny opet podražily , levnejší jsou rajcata a jablka

PRAHA - Vetšina potravinárských výrobku v 48. týdnu podražila podle údaju Ceského statistického úradu (CSÚ). Ve srovnání s minulým týdnem se zvýšily ceny veprového i hovezího masa, másla a vajec. Naopak zlevnily pomerance, jablka a rajcata. Údaje k 23. listopadu vcera poskytl tiskový mluvcí CSÚ Jaroslav Macháne. U hovezího masa klesla cena hovezího zadního bez kosti o 0,6 procenta, ostatní druhy hovezího podražily o 0,2 až 0,4 procenta. Ceny veprového vzrostly mezi 0,3 až 0,7 procenta. Ceny vajec se zvedly o 2,5 procenta, jablka zlevnila o 1,3 procenta a pomerance o 5,4 procenta. Nejvýrazneji zlevnila o 13,2 procenta rajcata. Jeden litr polotucného mléka se ve 48. týdnu prodával za 11,65 Kc, a byl tak o devet haléru dražší než pred týdnem. Cerstvé máslo podražilo o 0,3 procenta.

ctk

Tisk

Další články v kategorii Potravinářství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info