POZVÁNKA NA ZVĚŘINOVÉ HODY
18.11.2003 | Liberecký den
Na tradiční zvěřinové hody zve od zítřka Střední odborná škola gastronomie a služeb a SOU, Na Svahu, v Liberci. Ve své školní restauraci Centrum na Králově Háji nabídne šéfkuchař se svými učedníky myslivecké pamlsky, od polévky po saláty. "Naši mladí kuchaři připravili menu z daňčího, kančího, zaječího, mufloního, srnčího a jeleního masa, nebude chybět ani králík a bažant," uvedl ředitel školy Zdeněk Šlaich. "Naši nastávající kuchaři si tak mohou v průběhu tří dní, do pátku 21. listopadu včetně, vyzkoušet vaření méně známých jídel ze sezónních mas, a strávníci si určitě pochutnají," doplnil a připomněl, že na jídelním lístku bude například mufloní filé, kančí řízek, zaječí stehno, jelení plec, srnčí kýta, králičí a daňčí guláš, pečený bažant, sekaná ze zvěřiny, lívanečky s lesními plody a lesnická polévka.
Další články v kategorii Potravinářství
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)

Tweet



