Prazdroj udělil již 540 pivnicím certifikát za kvalitu piva
16.11.2001 | ÚZPI
Plzeňský Prazdroj propůjčil do dnešního dne 540 nejlepším pivnicím v ČR certifikáty za kvalitu svého čepovaného piva. Systém kontroly čepování sudového piva podle stanovených pravidel firma zavedla ve druhé polovině roku 1999 u všech více než 9500 tuzemských odběratelů. Řekl to mluvčí společnosti Jaroslav Pomp. Systém spočívá v tom, že zástupci plzeňské pivovarnické skupiny objíždějí hospody, v nichž se čepují značky Pilsner Urquell, Gambrinus, Radegast a Velkopopovický Kozel a radí hospodským, jak ošetřovat výčepní zařízení a pivo správně čepovat. "Nejlepší hospody jsou oceněny propůjčením certifikátu kvality, ale několika pivnicím však byl certifikát odebrán. Společnost dokonce několika provozovnám, které pravidla opakovaně porušily, zastavila dodávky svých produktů a rozvázala smlouvy," upřesnil mluvčí. Firma provedla výzkum v oblasti tlačných plynů a doporučuje používat podle místních podmínek směs oxidu uhličitého a dusíku nebo pouze oxid uhličitý. Skladovací teplota ve sklepích by měla být mezi pěti až dvanácti stupni Celsia. Pro provozovatele hospod vydal Prazdroj dvě brožury, jež vysvětlují způsoby správného čepování a sanitace. Prvními odběrateli, kteří certifikáty kvality za ošetření piva získali, byly pražské pivnice U Zlatého tygra, U Jelínků a U Rudolfina.
Další články v kategorii Potravinářství
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)
- Rybáři rozvážejí ze sádek v Chropyni desítky tun kaprů pro vánoční trh (22.12.2025)

Tweet



