Přesně identifikované hovězí už je i v restauracích
21.02.2001 | Agris
Presne identifikované hovezí už je i v restauracích
Specializovaná pražská restaurace nabízející jídla z masných plemen skotu "U bílé krávy" je prvním podnikem svého druhu, ve kterém mají hosté možnost dozvedet se, z jakého konkrétního zvírete príslušné jídlo pochází. Informoval o tom Zdenek Musil, reditel firmy APROS, která restauraci vlastní.
Restaurace odebírá hovezí maso od svého dvorního dodavatele, každý porážený kus je na jatkách veterinárem testován na nemoc šílených krav a následne vybaven príslušným certifikátem. Ackoli test na jedno zvíre stojí 1600 korun, do ceny jídel se podle Musila tento náklad nepromítne.
Zdroj: www.agris.cz
Další články v kategorii Potravinářství
- Pivo bez alkoholu nemusí chutnat divně. Ve Walesu spustili přelomové zařízení (15.12.2025)
- Otevírací doba o Vánocích: Pozor na zavřené obchody. Nákup se vyplatí už teď (15.12.2025)
- V kanadských skladech leží americký alkohol za miliardy. Provincie řeší, co s ním (15.12.2025)
- Zvěřiny se v Česku mnoho nejí, ale zájem roste. Vede daněk, divočák a jelen (15.12.2025)
- Ve Vodňanech vyrostl pavilon pro aquaponii a chov ryb v uzavřeném cyklu (15.12.2025)
- Jak poznat zkažené vejce? Nenechte se zmást červenou skvrnou (14.12.2025)
- ČOI ve třetím čtvrtletí odhalila 292 případů prodeje alkoholu nezletilým (12.12.2025)
- Testovali jsme v laboratoři croissanty z Česka a Německa. Výsledky Čechy překvapí (12.12.2025)
- Albert i před letošními Vánoci podporuje zaměstnance v prodejnách příspěvkem a dalšími benefity (12.12.2025)
- Tradice, know-how i suroviny. Filipíny se otevírají českým pivovarníkům (12.12.2025)

Tweet



