Přesnější rozlišování a označování masných výrobků v zemích EU

Evropská komise dnes schválila direktivu, která upřesňuje rozlišování a označování masných výrobků v zemích Evropské unie. Členské státy musejí plnit tuto direktivu nejpozději od ledna 2003. Dosavadní společná definice masa nerozlišuje mezi svalovinou, tuky a vnitřnostmi, což podle komise neumožňuje uspokojivé označování masných výrobků. Direktiva definuje maso jako svalovinu.

Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz

Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.

Tisk

Další články v kategorii Potravinářství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info