Při Potravinářské komoře vznikla Sekce pro biopotraviny
17.09.2008 | Agris
Při Potravinářské komoře České republiky byla ustavena Sekce pro biopotraviny. Potravinářská komora tak reaguje na aktuální vývoj na trhu a hodlá tímto krokem podpořit růst výroby českých biopotravin. Předsedou Sekce pro biopotraviny byl zvolen Tom Václavík z marketingové agentury Green marketing.
Český trh s biopotravinami se rychle rozvíjí a nabízí českým výrobcům významnou podnikatelskou příležitost. Ačkoli spotřebitelská poptávka rychle stoupá, nestačí ji domácí nabídka pokrývat. Velký podíl biopotravin pro český trh se saturuje z dovozu.
Tento negativní vývoj vedl Tomáše Václavíka, poradce v oblasti marketingu biopotravin a prezidenta Potravinářské komory ČR, pana Miroslava Tomana, k zahájení diskuse o vhodnosti zřízení Sekce pro biopotraviny při Potravinářské komoře ČR.
Cílem nově vytvořené sekce je především sjednotit potřeby a požadavky českých výrobců biopotravin a umožnit jim komunikovat „jedním společným hlasem“. Hlavními úkoly Sekce bude pomoc s odstraňováním překážek při výrobě českých biopotravin, prosazováním českých biopotravin na trhu, podpora marketingu a budování důvěry k českým biopotravinám.
Sekce pro biopotraviny hodlá postupně analyzovat existující problémy a překážky a navrhovat konkrétní řešení, vedoucí k většímu prodeji tuzemských biopotravin na našem maloobchodním trhu, včetně veřejného stravování a gastronomie.
Sekce pro biopotraviny by se ráda stala spojovacím článkem celého dodavatelského řetězce v oboru biopotravin a proto její členové vyzývají všechny účastníky českého trhu s biopotravinami, od zemědělců až po maloobchodníky, ke spolupráci na aktivitách a opatřeních, které povedou ke zvyšování spotřeby v České republice vyprodukovaných a vyrobených biopotravin.
Mezi členy Sekce jsou největší čeští výrobci biopotravin, mimo jiné společnosti Amylon, Biopekárna Zemanka, Hamé, Mlékárna Valašské Meziříčí, Jizerské pekárny, Olma, TopBio a další.
Další články v kategorii Potravinářství
- Ceny potravin v roce 2026: Levné máslo a brambory, zdraží káva či kakao (26.12.2025)
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)

Tweet



