Přiměřená konzumace červeného vína je zdravá
02.05.2005 | Potravinářská komora
Konzumace červeného vína stojí podle všeho za relativně malým výskytem srdečních chorob ve francouzské populaci, ačkoli jídelníček Francouzů není zrovna nejzdravější (koláče, maso, ne zas tolik zeleniny). Hrozny červeného vína totiž obsahují kromě mnoha dalších užitečných látek i antioxidanty, snižující hladinu cholesterolu v krvi a působící proti infarktu, mrtvici a civilizačním chorobám. Nejvíce antioxidantů je přitom v jadérkách a slupkách červeného vína. Pozitivní účinek se ale dostavuje jen při střídmé konzumaci, což je zhruba sklenička vína denně.
Další články v kategorii Potravinářství
- Většina vinných klobás před Vánoci neprošla testem: Málo masa, příliš soli (17.12.2025)
- Pekárna Hruška zahájila v Ostravě provoz chlebové linky téměř za 50 milionů Kč (17.12.2025)
- Pivo, auta a losos. Británie podepsala s Jižní Koreou obchodní dohodu (17.12.2025)
- Mlékárně Net Plasy loni vzrostly tržby, zisk však podniku z Bystřice p. H. klesl (17.12.2025)
- Ovoce meziměsíčně zlevnilo, vejce ale zdražila (16.12.2025)
- I přes možné dotování od obchodníků ceny vajec příští rok porostou, tvrdí odborníci (16.12.2025)
- Novým generálním ředitelem řetězce Penny v Česku je od listopadu Draško Lazović (16.12.2025)
- Pivo bez alkoholu nemusí chutnat divně. Ve Walesu spustili přelomové zařízení (15.12.2025)
- Otevírací doba o Vánocích: Pozor na zavřené obchody. Nákup se vyplatí už teď (15.12.2025)
- V kanadských skladech leží americký alkohol za miliardy. Provincie řeší, co s ním (15.12.2025)

Tweet



