Produkce bílého cukru v Rusku vzrůstá
17.01.2001 | ÚZPI
Podle vládních zdrojů dosáhne produkce bílého řepného cukru v Rusku v roce 2000 1,550 mil. tun, v porovnání s 1,502 mil. tun vyrobených v předchozím roce. Pro rok 2001 se odhaduje produkce ve výši 1,55, resp.1,7 mil. tun. Vyšší produkce se v roce 2000 dosáhlo především díky příznivým klimatickým podmínkám, protože pěstební plochy cukrovky se snížily z 9000 000 ha v roce 1999 na současných 811 000 ha.
Int.Sugar Journal, 102, 2000, č. 1223, s. 592 (kop)
Další články v kategorii Potravinářství
- Z jahod je luxusní zboží, kvůli mrazu prudce zdražily (16.05.2024)
- Zlevňování potravin skončilo (15.05.2024)
- Brambory meziročně podražily skoro o polovinu. Klesá zájem o ty ve slupce (15.05.2024)
- Nealkoholické pivní mixy COOL se rozrůstají o novou generaci COOL+ s funkčními benefity (15.05.2024)
- Stahování párku od výrobce z Vysočiny kvůli obsahu listerií (15.05.2024)
- Výrobce Olomouckých tvarůžků navýšil obrat i čistý zisk a plánuje stavbu výrobního závodu (15.05.2024)
- Česko za 20 let v EU marně hájilo pomazánkové máslo a tuzemský rum (14.05.2024)
- Státy EU schválily prodloužení volného obchodu s Ukrajinou, budou platit omezení (14.05.2024)
- Cukrovar Vrbátky loni zvýšil zisk na 117,6 milionů, firma chystá dividendy (14.05.2024)
- Ministerstvo zjednoduší dovoz potravin, omezí administrativu (13.05.2024)