Produkce členů Unie výrobců lihovin loni klesla o tři procenta
26.03.2004 | ČTK
Souhrnná produkce členů Unie výrobců lihovin loni meziročně klesla o tři procenta na 529 tisíc hektolitrů. Lihovarníci původně čekali pokles produkce o více než desetinu, ale výsledky ovlivnilo předzásobení obchodníků na konci roku před zvýšením spotřební daně a zdražením lihovin. Dnes to řekl prezident unie Vladimír Steiner. Čísla nezahrnují výsledky likérky Jan Becher - Karlovarská Becherovka. Zájem obchodníků naplnit před koncem roku sklady byl natolik velký, že unie výrobců začala očekávat i nárůst produkce.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii Potravinářství
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)
- Rybáři rozvážejí ze sádek v Chropyni desítky tun kaprů pro vánoční trh (22.12.2025)
- Mléčné výrobky snižují riziko demence. Vědci sestavili seznam vhodných produktů (22.12.2025)

Tweet



